![]() |
Hindi Şiş Tarifi
Malzemeler:
12 adet But Çöp Şiş 1 çorba kaşığı Yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarmısak Tuz Meyhane pilavı: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 60 gr. Tereyağı Hazırlanışı: Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın. Hazırladığınız hindi şişleri buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Bir tencerede tereyağını eritip piyaz doğranmış soğan ve sivri biberleri soteleyip ayıklanıp yıkanmış bulguru kıtırlaşıncaya kadar kavurun. Tencereye salçayı ilave edip kısa bir süre daha kavurduktan sonra kabuğu soyulup piyaz doğranmış domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Tencereye bulgurların üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Meyhane pilavını dinlenmeye alıp üstüne taze kıyılmış maydanozu serpip karıştırın. Hazırladığınız hindi şişleri ızgarada veya tavada pişirip yanında meyhane pilavı, roka yaprakları, limon ve turp dilimleri , ızgara edilmiş domates ve biber ile servis yapın. |
Hindi Şiş Tarifi
Hindi Şiş
1 kg hindi göğüs eti (derileri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış) Marinadı: 1 su bardağı yoğurt (terdhen yarım yağlı) 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı bir tutam zencefil 1/2 tatlı kaşığı kakule V2 tatlı kaşığı kişniş 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber Sosu: 100 g yerfıstığı yağı (ya da tereyağı) 1 su bardağı kaynar su 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 2 çorba kaşığı pekmez Bütün marinat malzemesini bir tencereye koyup, iyice karıştırın. Kuşbaşı hindi parçalarını ekleyip, karıştırarak marinada iyice buladıktan sonra, tencereyi buzdolabına kaldırın ve ara sıra hindi parçalarını marinadın içinde altüst ederek, 6 saat soğutun. Bekleme süresinin bitiminden yarım sa'at önce, mangalınızı yakın. Izgarayı ve şişleri 10 dakika kadar ateş üstünde ısıtın. Bu arada sosu hazırlamak için, yerfıstığı yağını (ya da tereyağını) bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kaynar su, sarımsaklar, limon suyu, soya sosu (ya da soyu), pul kırmızıbiber ve pekmezi ekleyip, karıştırdıktan sonra birtaşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, sosu koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) karıştırarak pişirip, tencereyi ateşten alın ve sosu bir kâseye boşaltın. Buzdolabındaki tencereyi alıp, kuşbaşı hindi parçalarını şişlere geçirin. Şişleri tel ızgara üstüne yerleştirip, sık sık çevirerek, 8 dakika ızgara edin (şişleri mangalda değil, fırında pişiriyorsanız, ızgara süresi 15 dakika olmalıdır). Şişleri ızgaradan alıp, geniş bir servis tabağına dizerek, yanında sosuyla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.