![]() |
Sebzeli Kuzu Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kuzu Sote TarifiSebzeli Kuzu Sote 350 g yağsız kuzu eti (ince şeritler halinde kesilmiş) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (kalınca doğranmış) 175 g konserve bütün mısır (büyük olanları boylamasına 2'ye kesilmiş) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış) 1 orta boy hıyar (boylamasına 2'ye kesilip, çekirdekleri temizlendikten sonra, doğranmış) 175 g küçük sultani bezelye (kılçıkları temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı soya sosu (ya da şoyu) Ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye (ya da bir tavaya) koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kâsede mısır nişastası soya sosunu (ya da şoyunu) karıştırıp, tencereye boşaltın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|