Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde )Kuzu Kapaması Tarifi ( Düdüklüde ) 1 kg kemikli kuzu eti 2 kaşık yağ 1 kuru soğan 12 adet yeşil soğan 1 demet pazı 1 marul 1 havuç 1 demet dereotu Tuz 1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır 2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir 3- Soğuyunca kapak açılır Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir |
|