Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Yuva Kebabı TarifiEnginarlı Yuva Kebabı Tarifi Malzemeler: 4 Enginar 1 Limon 1 Sogan 1 Domates 1 Çorba Kasigi Margarin 3 Çorba Kasigi Kiyma 1 Sivri Biber 1 Havuç 10 Arpacik Sogan 1 Su Bardagi Et Suyu 1/2 Çay Kasigi Köri 1 Su Bardagi Bezelye 4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber Yapılışı: Enginarlari temizleyip,limonla ovunLimonlu suda haslayarak fırın kabına alinKiyilmis sogani yağda pembeleşinceye kadar kavurunKiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabına alın Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirinKabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirinTuz,karabiber ve köri serpin Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirinÜzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin |
|