![]() |
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi
Enginarlı Yuva Kebabı Tarifi
Malzemeler: 4 Enginar 1 Limon 1 Sogan 1 Domates 1 Çorba Kasigi Margarin 3 Çorba Kasigi Kiyma 1 Sivri Biber 1 Havuç 10 Arpacik Sogan 1 Su Bardagi Et Suyu 1/2 Çay Kasigi Köri 1 Su Bardagi Bezelye 4 Dal Dereotu Tuz, Karabiber Yapılışı: Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak fırın kabına alin.Kiyilmis sogani yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin.Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin.Tuz,karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.