![]() |
Maklube Tarifi ( İran ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube Tarifi ( İran )Maklube Tarifi ( İran ) MALZEMELER 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ 2,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU 1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (PİLAV İÇİN) 1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN) 250 GR ![]() 1 ORTA BOY SOĞAN 3 ORTA BOY PATLICAN 4-5 SİVRİ BİBER 2 ORTA BOY DOMATES TUZ 1/4 LİMON SUYU Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Maklube Tarifi ( İran ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maklube Tarifi ( İran )500 gr kuşbaşı dana eti 1 adet soğan 1 adet patates 1 diş sarımsak 2 kase pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı Birkaç dal maydanoz (üzeri için) Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|