ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Maklube Tarifi ( İran ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003273)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:23 AM

Maklube Tarifi ( İran )
 
Maklube Tarifi ( İran )

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (PİLAV İÇİN)
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
250 GR. KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR)
1 ORTA BOY SOĞAN
3 ORTA BOY PATLICAN
4-5 SİVRİ BİBER
2 ORTA BOY DOMATES
TUZ
1/4 LİMON SUYU

Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye etleri alıp suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyip etler yumuşayana dek haşlayarak ateşten alalım. Etleri delikli kepçe ile alıp yuvarlak tabanlı bir tencerenin içine yayalım. Soğanı piyaz doğrayıp etlerin üzerine yayalım. Patlıcanı yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kiralayalım ve kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartarak soğanların üzerine yerleştirelim. Biberleri ince dilimleyip patlıcanların üzerine yayalım. Domatesi yuvarlak ve kaim dilimlere kesip biberlerin üzerine yerleştirelim. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Bir tencereye sıvı yağı alalım. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak diğer tenceredeki sebzelerin üzerine yayalım. Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek hiç karıştırmadan pişirerek ateşten alıp 15-20 dk. demlendirelim. Pilavı servis tabağına ters çevirerek tencereden çıkaralım ve servis yapalım.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:23 AM

Maklube Tarifi ( İran )
 
500 gr kuşbaşı dana eti

1 adet soğan

1 adet patates

1 diş sarımsak

2 kase pirinç

1 yemek kaşığı tereyağı

Birkaç dal maydanoz (üzeri için)

Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin.1 bardak kaynar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesi dilim dilim doğrayıp kızartın. Soğanı halka halka doğrayın. Tabanı yağlanmış derince bir tencerenin dibine soğanları dizin. Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu ile beraber boşaltın. Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın. Son olarak üzerine pirinci yayın. Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça pirincin üzerine boşaltın. En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin. Yavaş yavaş tencereyi kaldırın. Maklubenin üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.