Tavuk Salsa Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Salsa TarifiTavuk Salsa Tarifi 1 yemek kaşığı sıvıyağ 500 gr tavuk göğüs eti 1 adet orta boy soğan 1 adet kırmızı biber 1 su bardağı salsa sos ½ su bardağı rendelenmiş Çedar peyniri Tavuk göğüs etini julyen usulü doğrayın Soğanı ve biberi ince ince kıyın Bir tavada sıvıyağı kızdırıp tavuk, soğan ve biberleri ekleyin Arada karıştırarak 10-12 dakika tavukların pembeliği gidene kadar pişirin Salsa sosunu ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin Ateşten alıp üzerine peyniri serpin ve tavanın kapağını kapatıp peynirler eriyene kadar 5 dakika dinlendirin Pişirdiğiniz sade pilavın üzerinde sıcak olarak servis edin
|
|
|
|