![]() |
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Gökçebel Tavuğu TarifiMantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi 12 adet tavuk baget 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı yoğurt 2 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet orta boy kuru soğan 4 yemek kaşığı sıvıyağ 4-5 diş sarmısak 1-2 su bardağı konserve mantar (taze mantar da kullanabilirsiniz) 2 su bardağı sıcak su Varsa 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye Tavuğun sosunu hazırlamak için; yoğurt, salça, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup çatalla çırpın ![]() Tavukları bu sosa iyice bulayıp 15 dakika bir kenarda bekletin ![]() Diğer taraftan, soğanları soyup ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() Soğan ve sarmısakları ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifiteşekkürler |
![]() |
![]() |
|