ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003144)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:44 AM

Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
 
Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi

12 adet tavuk baget

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı yoğurt

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet orta boy kuru soğan

4 yemek kaşığı sıvıyağ

4-5 diş sarmısak

1-2 su bardağı konserve mantar (taze mantar da kullanabilirsiniz)

2 su bardağı sıcak su

Varsa 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış biberiye

Tavuğun sosunu hazırlamak için; yoğurt, salça, tuz, karabiber ve limon suyunu derin bir kaba koyup çatalla çırpın.

Tavukları bu sosa iyice bulayıp 15 dakika bir kenarda bekletin.

Diğer taraftan, soğanları soyup ortadan ikiye bölün. İncecik yarımaylar halinde dilimleyin. Sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.

Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Soslu tavukları kızgın yağda önlü arkalı 5-6 dakika kadar kızartın.

Soğan ve sarmısakları ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 5-6 dakika daha kavurun. Uzunlamasına ikiye böldüğünüz mantarları katıp suyu ilave edin. Biberiye tavuğa çok hoş bir tat verir, varsa ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp, kısık ateşte tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz bu yemeğe mantarları eklerken 7-8 adet Bürüksel lahanası da katabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:45 AM

Mantarlı Gökçebel Tavuğu Tarifi
 
teşekkürler


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.