Mantarlı Tarhunlu Piliç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tarhunlu Piliç TarifiMantarlı Tarhunlu Piliç Tarifi Malzemeler 2 adet tavuk göğsü (kemiksiz) 175 gr mantar 3 diş sarımsak 3 ActiFry kaşığı su 3 ActiFry kaşığı krema 1 ActiFry kaşığı sıvı yağ 1/2 ActiFry kaşığı tuz 1/4 ActiFry kaşığı ince kıyılmış tarhun otu Tavuk etlerini 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin Sarımsağı soyup ince ince doğrayın Mantarları 1/2 cm kalınlığında doğrayın Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFryı çalıştırın 2 dakika sonra tavuk etlerini ilave edin ve 5 dakika pişirin Mantarları ilave edip 5 dakika; suyu ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pişmeye bırakın Son olarak krema, sarımsak ve tarhunu da ilave edin 2 dakika daha pişirdikten sonra servis tabaklarına alın
|
|
|
|