![]() |
Mantarlı Tarhunlu Piliç Tarifi
Mantarlı Tarhunlu Piliç Tarifi
Malzemeler 2 adet tavuk göğsü (kemiksiz) 175 gr. mantar 3 diş sarımsak 3 ActiFry kaşığı su 3 ActiFry kaşığı krema 1 ActiFry kaşığı sıvı yağ 1/2 ActiFry kaşığı tuz 1/4 ActiFry kaşığı ince kıyılmış tarhun otu Tavuk etlerini 1 cm. kalınlığında şeritler halinde kesin. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Mantarları 1/2 cm. kalınlığında doğrayın Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFryı çalıştırın. 2 dakika sonra tavuk etlerini ilave edin ve 5 dakika pişirin. Mantarları ilave edip 5 dakika; suyu ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pişmeye bırakın. Son olarak krema, sarımsak ve tarhunu da ilave edin. 2 dakika daha pişirdikten sonra servis tabaklarına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.