Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, portakal, soslu, tarifi

Portakal Soslu Hindi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Hindi Tarifi



1 tabak Hindi Göğüs Kuşbaşı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet portakal

150 ml portakal suyu

1 çorba kaşığı Teremyağ

1 tatlı kaşığı mısır unu

Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3er dak pişirin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak pişirin Portakalları beyaz kısımlarını da alarak soyup, dilimleyin ve üzerlerindeki zarları temizleyin Üzerlerine 2 çorba kaşığı portakal suyu gezdirip, kaynama noktasına kadar ısıtın Teremyağını ekleyip, hafifçe karıştırın ve Teremyağ eriyinceye kadar tekrar ısıtın Kalan portakal suyuna hafifçe karıştırarak mısır ununu ekleyin Kısık ateşte ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar ısıtın Etleri ekleyip, 3-4 dak pişirin Etleri sotelenmiş portakal dilimleri ve arzu ederseniz haşlanmış patates ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.