![]() |
Portakal Soslu Hindi Tarifi
1 tabak Hindi Göğüs Kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet portakal 150 ml portakal suyu 1 çorba kaşığı Teremyağ 1 tatlı kaşığı mısır unu Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3er dak. pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak. pişirin. Portakalları beyaz kısımlarını da alarak soyup, dilimleyin ve üzerlerindeki zarları temizleyin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı portakal suyu gezdirip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Teremyağını ekleyip, hafifçe karıştırın ve Teremyağ eriyinceye kadar tekrar ısıtın. Kalan portakal suyuna hafifçe karıştırarak mısır ununu ekleyin. Kısık ateşte ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar ısıtın. Etleri ekleyip, 3-4 dak. pişirin. Etleri sotelenmiş portakal dilimleri ve arzu ederseniz haşlanmış patates ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.