Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kandil, kebabı, tarifi

Kandil Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kandil Kebabı Tarifi



Kandil Kebabı Tarifi

Malzemeler :
  • 300 Gr Kuzu Eti
    3 Soğan
    3 Patates
    3 Yeşil Biber
    3 Domates
    1 Kırmızı Biber
    1 Su B Bezelye
    1 Tutam Maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Kekik
    2 Yufka
    1 Yumurta
Hazırlanışı
Kuzu etini küçük küçük doğrayın Sıvıyağ döktüğünüz tencereye eti alın ve kavurun Soğanları ve biberleri doğrayın Etler kavrulunca soğanları ve ardından biberleri atın Patatesleri soyun ve küp küp doğrayarak sıvıyağda kızartın

Domatesleri küp küp doğrayın Konserve bezelyeyi tencereye alın Sonra domatesleri ilave edin Kızarmış patatesi de etin tenceresine ekleyin Baharatlarını dökün Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu koyun Soğumaya bırakın

Yufkaları 4e bölün Yuvarlak bir kaseye bir parça yufkayı koyun Kenarlarını içine doğru alın Kepçeyle etli harçtan koyun Ve yufkayla üzerini kapatın Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.