![]() |
Kandil Kebabı Tarifi
Kandil Kebabı Tarifi
Malzemeler :
Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Sıvıyağ döktüğünüz tencereye eti alın ve kavurun. Soğanları ve biberleri doğrayın. Etler kavrulunca soğanları ve ardından biberleri atın. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayarak sıvıyağda kızartın. Domatesleri küp küp doğrayın. Konserve bezelyeyi tencereye alın. Sonra domatesleri ilave edin. Kızarmış patatesi de etin tenceresine ekleyin. Baharatlarını dökün. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu koyun. Soğumaya bırakın. Yufkaları 4e bölün. Yuvarlak bir kaseye bir parça yufkayı koyun. Kenarlarını içine doğru alın. Kepçeyle etli harçtan koyun. Ve yufkayla üzerini kapatın. Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.