Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, tarifi

Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfte Tarifi



Köfte Tarifi

Malzemeler
400gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
bayat ekmek içi



Yapılışı
soğanları soyup rendeliyoruz kıymamızı koyup tuz pulbiber koyuyoruz maydanozumuzu yıkayıp doğruyoruz 1 adet yumurtamızı koyuyoruz ve son olarak bayat ekmek içini ufalayarak yuğuruyoruz ve şeklini veriyoruz son olarak pişirip afiyetle yiyiyoruz
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfte Tarifi



Köfte Tarifi

Malzemeler
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg dana kıyması
1 yumurta
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz



Yapılışı
Soğanı rendeleyin Maydanozu incecik kıyın Bir yoğurma kabına soğanı, maydanozu, kıymayı, yumurtayı, zeytinyağını, baharat ve tuzu koyup iyice yoğurun Harcı yoğurduktan sonra elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alın; önce yuvarlayın sonra hafifçe üzerine bastırarak yaklaşık 1 parmak kalınlığında yassıltın ve kömür ya da fırın ızgarasını hafifçe yağlayarak arkalı önlü kızartın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.