![]() |
Mantarlı Orman Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Orman Kebabı TarifiMantarlı Orman Kebabı Tarifi 800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 4 orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş) 3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3 su bardağı et suyu 250 gr mantar 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (mantarları sotelemek için) 1+1/2 tatlı kaşığı kekik Bir tencerede, orta ateşte, tereyağı kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında mantarları sote ediniz ![]() Et tenceresinin kapağını açarak sotelediğiniz mantarları ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|