ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Orman Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002577)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:19 AM

Mantarlı Orman Kebabı Tarifi
 
Mantarlı Orman Kebabı Tarifi

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

4 orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş)

3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

3 su bardağı et suyu

250 gr mantar

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (mantarları sotelemek için)

1+1/2 tatlı kaşığı kekik

Bir tencerede, orta ateşte, tereyağı kızdırınız. Etleri tencereye koyup, pembeleşene kadar ara sıra karıştırarak, sote ediniz. Soğanları ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, domates ve domates salçasını ekleyiniz. Tenceredeki malzemeyi 20 dakika, kebabın dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak, malzeme bırakmış olduğu suyu tekrar çekene kadar pişiriniz. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişiriniz.

Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında mantarları sote ediniz.

Et tenceresinin kapağını açarak sotelediğiniz mantarları ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, 30-40 dakika pişiriniz. Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız.

Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.