![]() |
Tavuklu Keşkek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Keşkek TarifiTavuklu Keşkek Tarifi Malzemeler 1 bütün piliç 1 bütün soğan 2 su bardağı yarma buğday 1 tatlı kaşığı tarçın Tereyağı Yapımı Yarma bir gece evvelden iyice yıkanıp ıslatılır ![]() Ertesi gün üzerine su ilave edilip iyice pişirilir ![]() ![]() Soğan atılıp piliç iyice didiklenip suyu ile beraber kaynayan buğdaya ilave edilir ![]() Tahta kaşıkla karıştırarak iyice ezilene kadar pişirilir ![]() İsteğe bağlı tuz , karabiber ile tatlandırılır ![]() ![]() Keşkek tabaklara konup üzerine tarçınlı yağ gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Keşkek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Keşkek TarifiTavuklu Keşkek Tarifi Malzemeler :
2 su bardağı buğdayı ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine haşlana tavuk suyunu ilave edin ve buğdayı pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada tereyağını ve domates salçasını eritin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Keşkek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Keşkek Tarifi2 su bardağı aşurelik buğday 1 adet tavuk göğsü 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz 2-3 yemek kaşığı kırmızı biber Asurelik bugdaylari yikayip uzerini iki parmak asacak sekilde suyu koyup aksamdan islatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|