Terbiyeli Kapama Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kapama TarifiTerbiyeli Kapama Tarifi 1 kg parçalanmış kuzu kol 3-4 diş sarımsak Yarım demet taze soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı su 1 adet yumurta 1 adet limon Sıvıyağ tencereye konur, ısınınca parça et sıkı sıkı yerleştirilir Üzerine iri doğranmış soğan ve sarımsak konur Ateş kısılır, kapak kapatılır En az 45 dakika kendi suyuyla pişirilir Bu arada yumurta, limon,un, su, tuz iyice çırpılır Yemeğe eklenir, karıştırmadan 10 dakika daha pişirilir |
|