Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tarifi, terbiyeli

Terbiyeli Kapama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Kapama Tarifi



Terbiyeli Kapama Tarifi

1 kg parçalanmış kuzu kol
3-4 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 adet limon

Sıvıyağ tencereye konur, ısınınca parça et sıkı sıkı yerleştirilir Üzerine iri doğranmış soğan ve sarımsak konur Ateş kısılır, kapak kapatılır En az 45 dakika kendi suyuyla pişirilir Bu arada yumurta, limon,un, su, tuz iyice çırpılır Yemeğe eklenir, karıştırmadan 10 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.