ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Terbiyeli Kapama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002571)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:20 AM

Terbiyeli Kapama Tarifi
 
Terbiyeli Kapama Tarifi

1 kg parçalanmış kuzu kol
3-4 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 adet limon

Sıvıyağ tencereye konur, ısınınca parça et sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine iri doğranmış soğan ve sarımsak konur. Ateş kısılır, kapak kapatılır. En az 45 dakika kendi suyuyla pişirilir. Bu arada yumurta, limon,un, su, tuz iyice çırpılır. Yemeğe eklenir, karıştırmadan 10 dakika daha pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.