![]() |
Tavuklu Kanape Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kanape TarifiTavuklu Kanape Tarifi 6 büyük francala dilimi 1/2 bardak mayonez 1/4 haşlanmış tavuk 2 çorba kaşığı kıyılmış jöle 1) Haşlanmış yani söğüş olmuş 1/4 tavuğu didiklercesine küçük parçalara ayırdıktan sonra buna, 1/2 bardak mayonez ilâve ederek karıştırmak suretiyle mayonezi tavuk parçalarına bulamalıdır ![]() 2) Sonra elde edilen bu mayonezli tavuğu, 6 büyük francala diliminin üstüne mütesaviyen taksim etmek suretile yaydıktan sonra her ekmek diliminin üstündeki mayonezli tavuğun üzerine de kıyılmış 2 çorba kaşığı jöle serpmek suretile ekmekleri süslemeli ve kanapeleri büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tavuklu Kanape Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kanape TarifiTavuklu Kanape Tarifi Misafirlerinize özenle hazırlayıp, güvenle ikram edebileceğiniz tavuklu kanepe tarifi Üstelik hem pratik hem lezzetli… Malzemeler, Yarım tavuk göğüs eti 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı yoğurt 4 adet yumurta 10 dilim tavuk jambon Damak tadınıza göre tuz, karabiber Süslemek için maydanoz 10 dilim ekmek ![]() Hazırlanışı, Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın ![]() Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyup soğuması için bekletin ![]() Tavuk etini üzerini geçecek kadar suyla haşlayın ![]() Haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırın ![]() Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Kâsede; tavuk, sarımsak, mayonez ve yoğurdu karıştırın ![]() Ekmekleri fırın ya da ızgarada 5 dakika pişirin ![]() Büyük bir servis tabağına kızarmış ekmekleri dizin ![]() Üzerine tavuklu karışımı sürün ![]() Yumurtaları dilimleyip tavuklu karışımın üzerine dizin ![]() Tuz ve karabiber serpin ![]() Tavuk jambonu her bir ekmeğin üzerine koyun ![]() Maydanozla süsleyin ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|