10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Soslu Biftek Tarifi
Avcı Soslu Biftek Tarifi
Malzemeler
4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1,5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Ayçiçek yağı
Yapılışı
1 Sos için; öncelikle, bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin
2 İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin
3 Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin
4 Sirkenin yarısını, suyu ve kekiği ekleyin, yarı yarıya çekene kadar pişirin
5 Tuz ve baharatlarını ekleyin
6 Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın, tuzlayıp biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin
7 Temiz bir tencereye bonfileleri alın, kalan sirkeyi ekleyin, suyunu yarıya kadar çektirin
8 Sosu da ekleyip bir taşım pişirin
9 Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin
|
|
|