Tavuklu Tart Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Tart TarifiTavuklu Tart 1 su bardağı süt Yarım paket margarin 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un Harcı için: Yarım kg tavuk kuşbaşı 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 2 adet sivri biber 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber ve kimyon Oda ısısında yumuşamış margarin ve diğer malzemelerle hamur yapılır Yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır Bu arada iç hazırlanır İnce kıyılmış soğan ve sarımsak yağda pembeleştirilir Tavuk atılır, suyunu bırakıp çekince ince kıyılmış biber ve baharatlar eklenir En son rende domates ilave edilir Hamurdan yumruk kadar parça ayrılır Kalan hamur fırın kabı büyüklüğünde açılır Yağlanmış kaba yerleştirilir Üzerine hazırlanan tavuk yerleştirilir Kalan hamur rendenin kalın kenarıyla tavuklu tartın üzerine rendelenir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kısmı pembeleşene kadar pişirilir |
Tavuklu Tart Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Tart TarifiTavuklu Tart Tarifi Malzemeler 2 tavuk göğsü 2,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 125 gr margarin ( becel ) kabartma tozu tuz BEŞAMEL SOS İÇİN 2 yemek kaşığı tereyağ 1,5 yemek kağışı un 1,5 su bardağı süt Tuz,karabiber SOS İÇİN 2 yumurta 1 bardak süt 1 çay bardağı kaşar rendesi Yapılışı Tavukları tuzlu suda haşlayın Margarin,un,yoğurt,kabartma tozu ve tuz ilave edilerek kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde hamur yapılırKenarı tırtıklı fırın tepsisi yağlanırBiraz yağlı elinizle hamur kaba yayılırKüçük bir tencerede tereyağ eritilir1,5 yemek kaşığı un ilave edilirÜstüne 1,5 bardak süt yavaşça ilave edilirTuz ve karabiber ilave edilip altı kapatılırTavukla beşamel sos karıştırılıp hamurun ortasına yayılır2 yumurta sütle çırpılıp kaşar rendesi ilave edilirTavuğun üzerine dökülür200 derece fırında pişirilirAfiyet olsun |
Tavuklu Tart Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Tart Tarifi1 su bardağı yoğurt 250 gr margarin (oda sıcaklığında eritilmiş ) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu Yarım bardak sıvıyağ 8 su bardağı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı kaşar peyniri 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı hazır krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı tavuk suyu Yoğurma kabına margarin, yoğurt, sıvıyağ, limon suyu ve tuz koyup karıştırın Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun Hamuru 20 dakika dinlendirin Tereyağını eritin, un ilave edin, pembeleşene kadar kavurun Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuz koyup karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca içine küçük küçük doğradığınız tavuk göğüs etini, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın Soğuduktan sonra kaşar peyniri ve krema ilave edin Hamurdan 2 adet eşit beze yapın İlk hamuru tart kalıbına, kenarlarından yükselterek yerleştirin Hazırladığınız içi, kalıba yayın İkinci hamuru tartın üstüne yerleştirin ve baklava şekli vermek için bıçakla yüzeyinden çizin Yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin |
|