Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, mantarlı, tarifi, tavuk

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi



Mantarlı Tavuk Göğsü

MALZEMELER
1 adet ortaboy soğan
1 adet domates
1 adet havuç
Yarım kilo mantar
2 adet kemiksiz tavukgöğsü
Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı)
Salça (1 tatlı kaşığı)
Tuz (Bir miktar)
1 diş sarımsak (isteğe göre)

YAPILIŞ TARİFİ
Soğan pembeleşinceye kadar kavrulurDaha sonra küp veya halka şeklinde doğranmış havuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir
Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğüsleri katılarak 5 dakika pişirilir
Kırmızı toz biber katılarak biraz çevrilir Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler,salça , tuz ve 1 diş sarımsak eklenir
Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır Son olarak orta büyüklükte doğranmış mantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ; mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su eklenir Tencerenini kapağı kapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır

NOT: Suyunun azalma gibi durumunda kaynamış su ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.