![]() |
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi
Mantarlı Tavuk Göğsü
MALZEMELER 1 adet ortaboy soğan 1 adet domates 1 adet havuç Yarım kilo mantar 2 adet kemiksiz tavukgöğsü Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı) Salça (1 tatlı kaşığı) Tuz (Bir miktar) 1 diş sarımsak (isteğe göre) YAPILIŞ TARİFİ Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra küp veya halka şeklinde doğranmış havuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir. Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğüsleri katılarak 5 dakika pişirilir. Kırmızı toz biber katılarak biraz çevrilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler,salça , tuz ve 1 diş sarımsak eklenir. Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır. Son olarak orta büyüklükte doğranmış mantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ; mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su eklenir. Tencerenini kapağı kapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır. NOT: Suyunun azalma gibi durumunda kaynamış su ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.