ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002383)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:51 AM

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi
 
Mantarlı Tavuk Göğsü

MALZEMELER
1 adet ortaboy soğan
1 adet domates
1 adet havuç
Yarım kilo mantar
2 adet kemiksiz tavukgöğsü
Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı)
Salça (1 tatlı kaşığı)
Tuz (Bir miktar)
1 diş sarımsak (isteğe göre)

YAPILIŞ TARİFİ
Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha sonra küp veya halka şeklinde doğranmış havuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir.
Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğüsleri katılarak 5 dakika pişirilir.
Kırmızı toz biber katılarak biraz çevrilir. Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler,salça , tuz ve 1 diş sarımsak eklenir.
Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır. Son olarak orta büyüklükte doğranmış mantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ; mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su eklenir. Tencerenini kapağı kapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır.

NOT: Suyunun azalma gibi durumunda kaynamış su ekleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.