Palamut Pilaki Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Pilaki TarifiMalzemeler: 1 kg palamut 3 adet patates 2 adet havuç 2 adet soğan 2 adet defne yaprağı 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı su 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı salça limon, tuz, karabiber Hazırlanışı Balıklar temizlenir, yıkanıp dilimlenir Tuz ve karabiber serpilerek tepsiye dizilir Küp doğranmış patates ve havuç, hatka doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz ve sarmısağın içine yağ konularak kavrulur Salça, tuz ve biber katılıp karıştırılır Bu karışım balığın üzerine yayılır, defne yaprağı ve limon dilimleri konulur Su ilave edilerek, önce harlı, sonra kısık ateşte pişirilir |
Palamut Pilaki Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Pilaki TarifiPalamut Pilaki Tarifi 6 kişilik 900 gram palamut 300 gram havuç 300 gram patates 100 gram maydanoz 200 gram soğan 30 gram sarmısak 2 adet limon 200 gram zeytinyağı 2 adet biber 300 gram domates 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su Soğan ve havucu küçük küçük doğrayıp, bir miktar zeytinyağı koyduğunuz tavada sote yapın Daha sonra domatesi ve bir miktar suyu ilave edip, 10 dakika kaynatın Karışıma küçük küçük doğradığınız patatesleri ilave edin Temizlediğiniz palamutları bu karışıma katın ve 10 dakika kaynatın Tuzunu ve maydanozu ekleyin, soğuk olarak servis yapın |
|