![]() |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zetinyaglı Kabak İmambayıldı TarifiZetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi 1500 gram kabak 1 su bardağı zeytinyağı 4 baş soğan Maydanoz - dereotu 1 baş sarmısak Yeteri kadar tuz ![]() İnce kıyılmış soğan, sarmısak, iki kaşık yağla kavrulur, domatesin yarısı ve maydanoz ilâve edilerek hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zetinyaglı Kabak İmambayıldı TarifiZeytinyağlı Kabak İmambayıldı Tarifi Kabakların muntazam alınmalı kazınıp ortaları yarılmalıdır ![]() Bu suretle hazırlanan kabaklar tavada kızgın zeytinyağında, biraz kızartılarak hemen çıkarılır ![]() Sonra, soğanları fasulye piyazı soğanı gibi doğrayıp yine zeytinyağında sarımtırak renk alıncaya kadar karıştırmalı ve birkaç baş sarımsağı da diş diş ayırıp soğanla birlikte bir iki daha çevirdikten sonra indirmelidir ![]() Bu malzeme ile, kabakların içleri doldurulmalı ![]() ![]() ![]() Sonra, kabakların hizalarına kadar su doldurarak orta ateşte pişirmelidir ![]() Pişirme işi bittikten sonra, tabaklara olduğu gibi alınıp tenceredeki salçayı da üzerlerine döküp soğuduktan sonra yenilmelidir ![]() Not: Bu yemek de tıpkı patlıcanda kullanılan tertip ve harçlarla olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zetinyaglı Kabak İmambayıldı TarifiZetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi MALZEMELER: 8 küçük kabak 4 - 5 soğan 7 - 8 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 - 2 dal nane 2 - 3 domates 2 - 3 sivri biber 1 su bardağı zeytinyağ 1 - 2 kahve kaşığı şeker Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir ![]() 2 Zeytinyağda hafif pembe kızartılır ![]() ![]() 3 Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir ![]() 4 Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağda kavrulur ![]() ![]() ![]() 5 Kızartılan sebzenin içinde doldurulur ![]() 6 Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|