![]() |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi
1500 gram kabak 1 su bardağı zeytinyağı 4 baş soğan Maydanoz - dereotu 1 baş sarmısak Yeteri kadar tuz. İnce kıyılmış soğan, sarmısak, iki kaşık yağla kavrulur, domatesin yarısı ve maydanoz ilâve edilerek hazırlanır. Kabaklar soyulmuş, yarılmış olarak geri kalan yağda öldürülür. Yağdan çıktıktan sonra hazırladığımız harç içine doldurulur. Pişecek kaba konur. Üzerine domates kesilerek bir bardak su ile orta ateşte pişirilir. Ateşten alacağımız zaman susuz olarak çıkarılacaktır. |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi
Zeytinyağlı Kabak İmambayıldı Tarifi
Kabakların muntazam alınmalı kazınıp ortaları yarılmalıdır. Bu suretle hazırlanan kabaklar tavada kızgın zeytinyağında, biraz kızartılarak hemen çıkarılır. Sonra, soğanları fasulye piyazı soğanı gibi doğrayıp yine zeytinyağında sarımtırak renk alıncaya kadar karıştırmalı ve birkaç baş sarımsağı da diş diş ayırıp soğanla birlikte bir iki daha çevirdikten sonra indirmelidir. Bu malzeme ile, kabakların içleri doldurulmalı. Üzerlerine taze domatesleri de doğramalıdır. Kenarlı bir tepsiye muntazam dizip üzerlerine tavada kalan yağı dökmeli tuz, biberi de serpmelidir. Sonra, kabakların hizalarına kadar su doldurarak orta ateşte pişirmelidir. Pişirme işi bittikten sonra, tabaklara olduğu gibi alınıp tenceredeki salçayı da üzerlerine döküp soğuduktan sonra yenilmelidir. Not: Bu yemek de tıpkı patlıcanda kullanılan tertip ve harçlarla olur. Ve bazı midelere daha hafif ve mülâyim gelir. Ancak, zevk ve çeşni farkı vardır. |
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi
Zetinyaglı Kabak İmambayıldı Tarifi
MALZEMELER: 8 küçük kabak 4 - 5 soğan 7 - 8 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 - 2 dal nane 2 - 3 domates 2 - 3 sivri biber 1 su bardağı zeytinyağ 1 - 2 kahve kaşığı şeker Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1 Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir. 2 Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir. 3 Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir. 4 Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. 5 Kızartılan sebzenin içinde doldurulur. 6 Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.