Parmak Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Kebabı TarifiParmak Kebabı Tarifi Malzemeler 700 gram dana kuşbaşı 100 gram biber 150 gram soğan 150 gram domates 250 gram patates 100 gram salça 150 gram havuç 75 gram tereyağı kırmızı biber et suyu tuz kimyon karabiber Yapılışı Birinci tarif: Eti, patatesi, biberi, domatesi ve havucu parmak şeklinde doğrayın, soğanı pirinç tanesi iriliğinde doğrayın Bir tencereye yağı alıp altını yakın Eti ilave edin, et suyunu salınca soğanı ilave edin, et suyunu çekince karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve salçasını ilave edip karıştırın, kaynar kemik suyunu dökün ve havucu ilave edin Et yarım pişince patatesi, pişmesine yakın çarliston biberi, domatesi ve tuzunu ilave edip piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edin İkinci tarif: eti yukarıda anlatıldığı şekilde pişirin Parmak şeklinde kesmiş olduğunuz sebzeleri tavada yağ çektirmeden kızartın Yuvarlak bir borcamın ortasına etleri, kenarlarına sebzeleri koyun Domates ve biberle süsleyin 1 çay bardağı su ilave edin Fırında pişirin |
Parmak Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Kebabı TarifiParmak Kebabı Tarifi ( Hakkari ) Malzeme 1/2 patlıcan 1/2 kg yeşil biber 1/2 kuşbaşı et pul biber karabiber salça tuz kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarıziyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz |
|