ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Parmak Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002003)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:54 AM

Parmak Kebabı Tarifi
 
Parmak Kebabı Tarifi

Malzemeler
700 gram dana kuşbaşı
100 gram biber
150 gram soğan
150 gram domates
250 gram patates
100 gram salça
150 gram havuç
75 gram tereyağı
kırmızı biber
et suyu
tuz
kimyon
karabiber

Yapılışı
Birinci tarif: Eti, patatesi, biberi, domatesi ve havucu parmak şeklinde doğrayın, soğanı pirinç tanesi iriliğinde doğrayın. Bir tencereye yağı alıp altını yakın. Eti ilave edin, et suyunu salınca soğanı ilave edin, et suyunu çekince karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve salçasını ilave edip karıştırın, kaynar kemik suyunu dökün ve havucu ilave edin. Et yarım pişince patatesi, pişmesine yakın çarliston biberi, domatesi ve tuzunu ilave edip piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edin.

İkinci tarif: eti yukarıda anlatıldığı şekilde pişirin. Parmak şeklinde kesmiş olduğunuz sebzeleri tavada yağ çektirmeden kızartın. Yuvarlak bir borcamın ortasına etleri, kenarlarına sebzeleri koyun. Domates ve biberle süsleyin. 1 çay bardağı su ilave edin. Fırında pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:55 AM

Parmak Kebabı Tarifi
 
Parmak Kebabı Tarifi ( Hakkari )

Malzeme
1/2 patlıcan
1/2 kg yeşil biber
1/2 kuşbaşı et
pul biber
karabiber
salça
tuz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Biberler ve patlıcanlar parmak şeklinde kesilip yağda hafif kızartılır. Kağıt havlu üzerine bırakılıp fazla yağın çekilmesi beklenir. Diğer taraftan kuşbaşı etimizi kendi suyunda iyice haşlarız.iyice pişen etimizin içine arzuya göre pul ve kara bibertuz bir miktar da yağla iyice kızartırız. Bütün malzemelerimizi fırın tepsimizde harmanlarız. Yarım su bardağı sıcak suyun içinde yarım yemek kaşığı domates salçası eritilip yemeğimizin üzerine dökeriz. Daha sonra üzeri kızarana dek fırında pişiririz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.