![]() |
Bezelyeli Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuk TarifiBezelyeli Tavuk Tarifi Malzeme : 1 bütün tavuk 1/2 kilo bezelye «iç bezelye» 2 adet bütün domates veya bir kaşık salça 1 çorba kaşığı margarin yağı Yapılışı : Yıkanmış ve ayıklanmış tavuk süzgece alınıp süzülmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bezelyeli Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuk TarifiBezelyeli Tavuk Tarifi 2 Yarım kg ![]() 1 kutu konserve bezelye 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 adet kuru soğan 5 çorba kaşığı sıvıyağ tuz karabiber Tencereye sıvıyağ, tavuk ve ince kıyılmış soğan konur orta ateşte tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, üzerine rende domates, tuz, konserve bezelye, karabiber eklenir karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, 25 dakika pişirilir, pilavla birlikte servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bezelyeli Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuk TarifiBezelyeli Tavuk Tarifi 3 1 kilo bezelye 1 tane tavuk göğsü 2 soğan 500 gr patates 3 domates 1 kaşık salça 3 kaşık yağ Tuz 1- Tavuk göğsü kemiğinden sıyrılır ![]() ![]() 2- Tencereye doğranmış soğan, tavuk ve yağ konup kavrulur ![]() ![]() 3- Doğranmış domates, bezelye ve salça ilave edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|