![]() |
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Malzeme : 1 bütün tavuk 1/2 kilo bezelye «iç bezelye» 2 adet bütün domates veya bir kaşık salça 1 çorba kaşığı margarin yağı Yapılışı : Yıkanmış ve ayıklanmış tavuk süzgece alınıp süzülmeye bırakılır. Bir kaşık tuz avuç ile tavuğun her tarafına sürülür ve tavuk yuvarlak bir tencerede hiç yağ koymadan az ateşte çevire çevire kızartılır. Her tarafı kızarınca kapağı kapatılıp gerekirse bir fincan kadar da su ilâve ederek suyunu salmcaya kadar pişirilir. Diğer taraftan haşlanıp süzülmüş bezelye, rendelenmiş iki domates, margarin ve yarım bardak su ilâvesi ile pişirilir. Tavuk bütün olarak servis tabağına alınır ve bezelye ile beraber sıcak servis yapılır. |
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Bezelyeli Tavuk Tarifi 2
Yarım kg. tavuk kuşbaşı 1 kutu konserve bezelye 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 adet kuru soğan 5 çorba kaşığı sıvıyağ tuz karabiber Tencereye sıvıyağ, tavuk ve ince kıyılmış soğan konur orta ateşte tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir, üzerine rende domates, tuz, konserve bezelye, karabiber eklenir karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, 25 dakika pişirilir, pilavla birlikte servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Bezelyeli Tavuk Tarifi
Bezelyeli Tavuk Tarifi 3
1 kilo bezelye 1 tane tavuk göğsü 2 soğan 500 gr patates 3 domates 1 kaşık salça 3 kaşık yağ Tuz 1- Tavuk göğsü kemiğinden sıyrılır. Ceviz büyüklüğünde doğranır. 2- Tencereye doğranmış soğan, tavuk ve yağ konup kavrulur. Az ateşte karıştırılarak pişirilir. 3- Doğranmış domates, bezelye ve salça ilave edilir. Üstüne kadar su konup patatesler ilave edilip pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.