10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İdeal Pirzola Tarifi
İdeal Pirzola Tarifi
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Adet limonun kabuğu
1 Tatlı Kaşığı tuz
3 Dal dereotu
1 Kg kuzu pirzola, çift kalem kesilmilş
2 Dal maydanoz
1 Adet soğan
3 Tatlı Kaşığı bal
7 Çorba Kaşığı zeytinyağı
3 Diş sarımsak
3 Çorba Kaşığı sirke
2 Adet kurutulmuş kırmızı biber
2 Dal taze nane
2 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
0,5 Adet muskat rendesi
Pirzolaları marine etmek için mutfak robotuna, 1 adet soğanı ekleyerek suyunu çıkarıp, iyice püre olmasını sağlayın Maydanoz, nane, dereotu ve 2 adet kurutulmuş acı biber ve 3 diş sarımsakğı da robota ekleyip çekin Üzerine 1 adet turunç kabuğu rendesi, 7 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı bal,2yemek kaşığı sana mutlu aileyi 3 çorba kaşığı da sirke ekleyin ¼ muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ile sosu harmanlayın İyice karıştırdığınız sosu pirzolaların üzerine ilave edin Karıştırarak etin her tarafına bulaşmasını sağlayarak 3-4 saat bekletin Pirzolayı çift kalem kestirirseniz, et daha kalın ve sulu olur Tercihen döküm tavayı ısıtın Dibini biraz ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz Tava iyice ısınınca pirzolaları ekleyin Her tarafını 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirdikten sonra fırına girecek bir kaba alarak dinlendirin, tavanız döküm ise direkt fırına koyabilirsiniz 200 derecelik fırında içinin sulu kalmasına dikkat ederek yaklaşık 4-5 dakika bekletin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kuru kekik ekleyerek servis edin
|
|
|