ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İdeal Pirzola Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001846)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:21 AM

İdeal Pirzola Tarifi
 
İdeal Pirzola Tarifi

2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile

1 Adet limonun kabuğu

1 Tatlı Kaşığı tuz

3 Dal dereotu

1 Kg. kuzu pirzola, çift kalem kesilmilş

2 Dal maydanoz

1 Adet soğan

3 Tatlı Kaşığı bal

7 Çorba Kaşığı zeytinyağı

3 Diş sarımsak

3 Çorba Kaşığı sirke

2 Adet kurutulmuş kırmızı biber

2 Dal taze nane

2 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber

0,5 Adet muskat rendesi

Pirzolaları marine etmek için mutfak robotuna, 1 adet soğanı ekleyerek suyunu çıkarıp, iyice püre olmasını sağlayın. Maydanoz, nane, dereotu ve 2 adet kurutulmuş acı biber ve 3 diş sarımsakğı da robota ekleyip çekin. Üzerine 1 adet turunç kabuğu rendesi, 7 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı bal,2yemek kaşığı sana mutlu aileyi 3 çorba kaşığı da sirke ekleyin. ¼ muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ile sosu harmanlayın. İyice karıştırdığınız sosu pirzolaların üzerine ilave edin. Karıştırarak etin her tarafına bulaşmasını sağlayarak 3-4 saat bekletin. Pirzolayı çift kalem kestirirseniz, et daha kalın ve sulu olur. Tercihen döküm tavayı ısıtın. Dibini biraz ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz. Tava iyice ısınınca pirzolaları ekleyin. Her tarafını 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirdikten sonra fırına girecek bir kaba alarak dinlendirin, tavanız döküm ise direkt fırına koyabilirsiniz. 200 derecelik fırında içinin sulu kalmasına dikkat ederek yaklaşık 4-5 dakika bekletin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kuru kekik ekleyerek servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.