![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma TarifiKAĞITTA PASTIRMA Malzemesi 150 gr ![]() 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 çay bardağı Tamek Doğranmış Domates Yarım demet maydanoz Kabuğu soyulmuş 2–3 adet limon Alüminyum folyo veya yağlı kağıt Yağlanmış kağıt üzerine pastırmaları yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma TarifiKağıtta Pastırma Malzemeler: 100 gr ![]() 2 Domates 3 Sivribiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 4 Dal Maydanoz 6 Dilim Limon 6 Alüminyum Folyo (15 x 15cm ![]() HAZIRLANIŞI : 15 x 15 kesilmiş 6 alüminyum folyonun iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın ![]() ![]() ![]() Alüminyum folyoları katlayarak kapatın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma TarifiKağıtta Pastırma Tarifi Malzemeler: - ½ tabaka yağlı kağıt - 16 dilim pastırma - 1 adet domates, - 4 adet sivribiber - 1 çorba kaşığı Luna margarin - 2 çorba kaşığı sıvıyağ - Maydanoz Hazırlanışı: Domates soyulup dilimlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma TarifiKağıtta Pastırma Tarifi 200 g pastırma 3 adet domates 3 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam maydanoz Yeteri kadar alüminyum folyo 1 çay kaşığı tuz Alüminyum folyo, fırın tepsisinin içine kayık şeklinde açılarak hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma TarifiKağıtta Pastırma Tarifi 50 gr pastırma (ince doğranmış) 1 dilim domates (kabuğu soyulmuş) 1 dilim limon (kabuğu soyulmuş) 1 çay kaşığı maydanoz (iri kıyılmış) 1/2 kahve kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber Önce, ızgaranızı kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıtta Pastırma Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Pastırma Tarifi1 adet yağlı kâğıt, 24x30 santim boyunda 1 dilim limon kabuksuz, lira gibi kesilmiş 8-10 dilim pastırma (40 gram) 1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz 1 dilim soyulmuş domates 1) Kâğıdın tam ortasına 10 santimlik kısmına pastırmaları diziniz ![]() ![]() ![]() 2) Diğer ucunu kapanmış kısmın üzerine kapatıp, kâğıdın karşılıklı diğer iki ucunu dikkatlice sıkıştırarak kıvırınız ![]() 3) Küllü ızgarada veya fırında veya soba demirinin üzerinde 1'er dakika alt ve üstünü pişirip servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|