Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, salçalı, tarifi

Salçalı Rosto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Rosto Tarifi



Salçalı Rosto Tarifi

600 gr dana rosto
4 soğan
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı domates püresi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını tavada kızdırın Eti ilave edip sık sık çevirerek kızartın Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin Suyu koyulaşmaya başlayınca ateşten alın
Fırını 200 dereceye ayarlayın Eti suyuyla birlikte fırın kabına alın Soğanları soyup doğrayın ve ete ilave edin Domates püresinin yarısını 1-2 çorba kaşığı su ile karıştırıp etin üzerine gezdirerek dökün Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyip fırında 45 dakika pişirin
Eti ince ince dilimleyip servis tabağına alın Un ve kalan domates püresini küçük bir tavada iyice çırpın Kısık ateşte biraz pişirip etin üzerine gezdirerek dökün Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.