ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Salçalı Rosto Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001732)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:40 AM

Salçalı Rosto Tarifi
 
Salçalı Rosto Tarifi

600 gr dana rosto
4 soğan
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı domates püresi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını tavada kızdırın. Eti ilave edip sık sık çevirerek kızartın. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Suyu koyulaşmaya başlayınca ateşten alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Eti suyuyla birlikte fırın kabına alın. Soğanları soyup doğrayın ve ete ilave edin. Domates püresinin yarısını 1-2 çorba kaşığı su ile karıştırıp etin üzerine gezdirerek dökün. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyip fırında 45 dakika pişirin.
Eti ince ince dilimleyip servis tabağına alın. Un ve kalan domates püresini küçük bir tavada iyice çırpın. Kısık ateşte biraz pişirip etin üzerine gezdirerek dökün. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.