Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, lahmacunu, tarifi

Antep Lahmacunu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Lahmacunu Tarifi



Hazirlanisi:

Malzemeler:

1 kg cok yagli kiyma ,

1300 kg domates,

6 bag maydanoz,

200 gr dolmalik yesilbiber

200gr sivri biber 100gr samirsak(taze veya kuru)

1 yemek kasigi biber salcasi,

Karabiber, tuz

Hazirlanisi:

Maydanozlar yaprak yaprak ayirilir samirsaklar temizlenir biberlerin tohumlarini cikartiniz temizleme isi bittikten sonra butun malzemeler zirkla dogranir veya robotta kiyma halini alincaya kadar cekilir icine kiymasi da konarak iyice karistirilir ve bir harc elde edilir Hazirlanan harc pide firininda firinci tarafindan pide hamuru ile lahmacunlar yapilarak pisirilir,ince ve gevrek olmalidir, Afiyet olsun





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.