ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Antep Lahmacunu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001706)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:44 AM

Antep Lahmacunu Tarifi
 
Hazirlanisi:

Malzemeler:

1 kg. cok yagli kiyma ,

1.300 kg domates,

6 bag maydanoz,

200 gr. dolmalik yesilbiber

200gr sivri biber 100gr samirsak(taze veya kuru)

1 yemek kasigi biber salcasi,

Karabiber, tuz

Hazirlanisi:

Maydanozlar yaprak yaprak ayirilir samirsaklar temizlenir biberlerin tohumlarini cikartiniz. temizleme isi bittikten sonra butun malzemeler zirkla dogranir veya robotta kiyma halini alincaya kadar cekilir icine kiymasi da konarak iyice karistirilir ve bir harc elde edilir .Hazirlanan harc pide firininda firinci tarafindan pide hamuru ile lahmacunlar yapilarak pisirilir,ince ve gevrek olmalidir, Afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.