Levrek Tava Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Tava TarifiLevrek Tava Tarifi ![]() Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz Malzemeler:
[*]Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin [*]Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin [*]Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin [*]Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın
|
|
Levrek Tava Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Tava TarifiLevrek Tava Tarifi Malzemeler 200 gram fileto levrek 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Kızartmak için: Sıvı yağ Fileto levreği, önce çırptığınız yumurtaya, daha sonra da tuz ilave ettiğiniz 1 çorba kaşığı una bulayın Daha sonra kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın Fazla yağını çekmesi için filetoyu kağıt mutfak havlusuna koyun Servis tabağına aldığınız balığı tarator sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|