Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen ) Malzemeler: 1 adet kuzu işkembesi 4 adet kuzu ayağı 1 adet kuzu kelle 2 su bardağı pirinç Badem 250 gr çok ince kuşbaşı et İstenirse, 1 baş sarımsak Taze sumak Hazırlanışı: Baş ve paça temizlendikten sonra haşlanır Bir tarafta da işkembe yahut şirdanlar temizlenir İç olarak pirinç, ufak ufak doğranmış kuşbaşı et, badem, çeşitli baharatlar kullanılır Bu malzeme ile işkembeler doldurulur Dikilir, kelle paçanın suyunda haşlanır Bu esnada çukur kaplara, Kerkükte ev ekmeği tabir ettiğimiz burada pide deniliyor, doğranır Bu pide kelleküpenin suyuyla islatılır Suyu dökülür, üzerine kellenin etlerinden paçalar koyulur Bir kaba da ayrıca bu küpelerin ipleri çıkartılıp biçakla yarılır Küçük tabaklarda herkes kendine servis yapar Böylece kelle paçayı afiyetle yerler Bu yemek ancak çok özel günlerde senede birkaç defa yapılan bir yemektir ![]() ![]() Servis Önerileri: Tarifte verilen taze sumak suda bekletilip,suyu alındıktan sonra dövülmüş sarımsakla karıştırılır Servis esnasında üzerine gezdirilir
|
|
|
|