ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001687)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:47 AM

Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )
 
Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )

Malzemeler:
1 adet kuzu işkembesi
4 adet kuzu ayağı
1 adet kuzu kelle
2 su bardağı pirinç
Badem
250 gr çok ince kuşbaşı et
İstenirse, 1 baş sarımsak
Taze sumak

Hazırlanışı:
Baş ve paça temizlendikten sonra haşlanır.
Bir tarafta da işkembe yahut şirdanlar temizlenir.
İç olarak pirinç, ufak ufak doğranmış kuşbaşı et, badem, çeşitli baharatlar kullanılır.
Bu malzeme ile işkembeler doldurulur.
Dikilir, kelle paçanın suyunda haşlanır.
Bu esnada çukur kaplara, Kerkükte ev ekmeği tabir ettiğimiz burada pide deniliyor, doğranır.
Bu pide kelleküpenin suyuyla islatılır.
Suyu dökülür, üzerine kellenin etlerinden paçalar koyulur.
Bir kaba da ayrıca bu küpelerin ipleri çıkartılıp biçakla yarılır.
Küçük tabaklarda herkes kendine servis yapar.
Böylece kelle paçayı afiyetle yerler.
Bu yemek ancak çok özel günlerde senede birkaç defa yapılan bir yemektir...

Servis Önerileri:
Tarifte verilen taze sumak suda bekletilip,suyu alındıktan sonra dövülmüş sarımsakla karıştırılır. Servis esnasında üzerine gezdirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.