Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pehli, tarıfı

Pehli Tarıfı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pehli Tarıfı



Pehli tarıfı

(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir)

Malzemeler
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber

Hazırlanışı
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin Tepsinin altına
patlıcanları dizin Onun üzerine etleri alın en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın Soğutmadan sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Pehli Tarıfı

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pehli Tarıfı



1 adet kuzu kol

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz

Kol parçalara ayrılır Tencereye tereyağı konur, eriyince parça etler atılır ve hızlı ateşte etin kabuk tutması sağlanır Sonra üzerine sıcak su ve tuz eklenir Kapaklı olarak, kısık ateşte et yumuşacık olana dek pişirilir Bayramlarda yapılan "pehli"nin suyuna pirinç salınarak pilav yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.