ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pehli Tarıfı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001599)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:02 AM

Pehli Tarıfı
 
Pehli tarıfı

(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.)

Malzemeler
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber

Hazırlanışı
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına
patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:02 AM

Pehli Tarıfı
 
1 adet kuzu kol

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz

Kol parçalara ayrılır. Tencereye tereyağı konur, eriyince parça etler atılır ve hızlı ateşte etin kabuk tutması sağlanır. Sonra üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Kapaklı olarak, kısık ateşte et yumuşacık olana dek pişirilir. Bayramlarda yapılan "pehli"nin suyuna pirinç salınarak pilav yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.