Kavurma Kıymalı Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurma Kıymalı Kebap TarifiKavurma Kıymalı Kebap Yapılışı Mazemeleri Kavurma Kıymalı Kebap 1 adet bayat ekmek 350 gr kıyma 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı et suyu 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Önce ekmek dilimlenir, dış kabuğu çıkarılır Sonra küp küp doğranır Bir fırın tepsisine dizilir 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir Bu arada yağlı kıyma tavaya konur Üzerine pul biber, tuz ve karabiber eklenir ve tane tane olacak şekilde kavrulur Kızarmış ekmekler büyük servis tabağına sıkı sıkı dizilir Üzerine et suyu gezdirilir Sonra sarımsaklı yoğurt yayılır ve kavrulan kıyma bırakılır |
|