Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )Boeuf Strogonof Malzemeler: Dana eti 1 kg Kuru soğan 2 adet Dolmalık biber 2 adet Un 2 çorba kaşığı Domates 2 adet Yağ 3 çorba kaşığı Domates salçası 2 çorba kaşığı Et suyu 1/2 su bardağı Tuz ,Karabiber Yapilisi: Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır Sonra karışım süzülür Kızartılmış olan etin üzerine dökülür Tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekinceye kadar pişirilir Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin Piştikten sonra etin üzerine dökün 15 dakika bu şekilde pişirin Sicak servis yapin |
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya ) 750 gr bonfile 2 baş soğan 250 gr mantar 100 gr tereyağı 15 cl krem 1 demet maydonoz karabiber tuz marinad için: 1/2 su bardağı sıvıyağ Bonfileyi 2,5 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin Üzerine sıvıyağı döküp bir kaşıkla karıştırın Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın Soğanları temizleyin ve ince ince kıyın Mantarları yıkayın ve ince dilimler halinde kesip kararmaması için limonlu suya atın Maydanozları yıkayıp yapraklarını kıyın Tavada tereyağının yansını kızdırıp içine soğanları atın Ateşi kısıp, karıştırarak soğanlar renk almadan hafifçe kavurun ve bir tabağa alın Mantarları soğuk sudan geçirip süzün Tavaya kalan yağı koyup kızdırın ve içine mantarları atın Mantarlar renk almadan karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın Etleri buzdolabından çıkarın Tavayı yağsız olarak kızdırıp içine etlerin yarısını atın Bir tarafları kızarınca tahta bir kaşıkla çevirin ki diğer tarafları da kızarsın Kızarmış etleri bir tencereye alın Tavayı tekrar kızdırdıktan sonra etin kalan yarısını da aynı şekilde kızartın Tenceredeki etlerin üzerine soğanları koyun Beyaz şarabı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin Daha sonra içine mantarları, tuzu, karabiberi ve kremi ilave edip tekrar 5 dakika hep birlikte çok hafif ateşte pişirin Daha sonra tencereyi ateşten alıp yemeği bir servis tabağına koyun Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak bekletmeden servis yapın Not: Boeuf Stroganoff'u yanında sade haşlanmış pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz |
|