Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
boeuf, rusya, stroganoff, tarifi

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )



Boeuf Strogonof

Malzemeler:

Dana eti 1 kg
Kuru soğan 2 adet
Dolmalık biber 2 adet
Un 2 çorba kaşığı
Domates 2 adet
Yağ 3 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Et suyu 1/2 su bardağı
Tuz ,Karabiber

Yapilisi:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır Sonra karışım süzülür Kızartılmış olan etin üzerine dökülür
Tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekinceye kadar pişirilir
Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin
Piştikten sonra etin üzerine dökün 15 dakika bu şekilde pişirin
Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )



Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )

750 gr bonfile
2 baş soğan
250 gr mantar
100 gr tereyağı
15 cl krem
1 demet maydonoz
karabiber
tuz
marinad için:
1/2 su bardağı sıvıyağ

Bonfileyi 2,5 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin Üzerine sıvıyağı döküp bir kaşıkla karıştırın Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın Soğanları temizleyin ve ince ince kıyın Mantarları yıkayın ve ince dilimler halinde kesip kararmaması için limonlu suya atın Maydanozları yıkayıp yapraklarını kıyın Tavada tereyağının yansını kızdırıp içine soğanları atın Ateşi kısıp, karıştırarak soğanlar renk almadan hafifçe kavurun ve bir tabağa alın
Mantarları soğuk sudan geçirip süzün Tavaya kalan yağı koyup kızdırın ve içine mantarları atın Mantarlar renk almadan karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın
Etleri buzdolabından çıkarın Tavayı yağsız olarak kızdırıp içine etlerin yarısını atın Bir tarafları kızarınca tahta bir kaşıkla çevirin ki diğer tarafları da kızarsın Kızarmış etleri bir tencereye alın Tavayı tekrar kızdırdıktan sonra etin kalan yarısını da aynı şekilde kızartın Tenceredeki etlerin üzerine soğanları koyun Beyaz şarabı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin Daha sonra içine mantarları, tuzu, karabiberi ve kremi ilave edip tekrar 5 dakika hep birlikte çok hafif ateşte pişirin Daha sonra tencereyi ateşten alıp yemeği bir servis tabağına koyun Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak bekletmeden servis yapın
Not: Boeuf Stroganoff'u yanında sade haşlanmış pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.