ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001435)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:29 AM

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
 
Boeuf Strogonof

Malzemeler:

Dana eti 1 kg
Kuru soğan 2 adet
Dolmalık biber 2 adet
Un 2 çorba kaşığı
Domates 2 adet
Yağ 3 çorba kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Et suyu 1/2 su bardağı
Tuz ,Karabiber

Yapilisi:

Et ince dilimler halinde kesilir, 3 çorba kaşığı yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda un kavrulur, et suyu eklenir, kaynatılır. Sonra karışım süzülür. Kızartılmış olan etin üzerine dökülür.
Tuz ve karabiber eklenir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Ayrı bir kapta sırasıyla 1 çorba kaşığı yağda, soğan, dolma biberi kavurun, küçük doğranmış domatesi, salçayı ekleyin.
Piştikten sonra etin üzerine dökün. 15 dakika bu şekilde pişirin.
Sicak servis yapin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:29 AM

Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )
 
Boeuf Stroganoff Tarifi ( Rusya )

750 gr. bonfile
2 baş soğan
250 gr. mantar
100 gr. tereyağı
15 cl. krem
1 demet maydonoz
karabiber
tuz
marinad için:
1/2 su bardağı sıvıyağ

Bonfileyi 2,5 cm. uzunluğunda. 1/2 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesin. Üzerine sıvıyağı döküp bir kaşıkla karıştırın. Üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın. Soğanları temizleyin ve ince ince kıyın. Mantarları yıkayın ve ince dilimler halinde kesip kararmaması için limonlu suya atın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını kıyın. Tavada tereyağının yansını kızdırıp içine soğanları atın. Ateşi kısıp, karıştırarak soğanlar renk almadan hafifçe kavurun ve bir tabağa alın.
Mantarları soğuk sudan geçirip süzün. Tavaya kalan yağı koyup kızdırın ve içine mantarları atın. Mantarlar renk almadan karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ve bir tabağa alın.
Etleri buzdolabından çıkarın. Tavayı yağsız olarak kızdırıp içine etlerin yarısını atın. Bir tarafları kızarınca tahta bir kaşıkla çevirin ki diğer tarafları da kızarsın. Kızarmış etleri bir tencereye alın. Tavayı tekrar kızdırdıktan sonra etin kalan yarısını da aynı şekilde kızartın. Tenceredeki etlerin üzerine soğanları koyun. Beyaz şarabı ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra içine mantarları, tuzu, karabiberi ve kremi ilave edip tekrar 5 dakika hep birlikte çok hafif ateşte pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alıp yemeği bir servis tabağına koyun. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak bekletmeden servis yapın.
Not: Boeuf Stroganoff'u yanında sade haşlanmış pilav veya makarna ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.