Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çevirme, fırında, piliç, tarifi

Fırında Piliç Çevirme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Piliç Çevirme Tarifi



Fırında Piliç Çevirme Tarifi

MALZEMESİ
1 piliç
1 kaşık salça
1 kaşık sıvıyağ
tuz

YAPILIŞI
Pilici temizleyip, yıkayınız Ayak kısımlarını, yarılmış karın kısmına sokarak düzgün bir şekil veriniz Üzerlerine tuz, salça ve yağ karışımını güzelce sürünüz Fırınınızın şişine, pilici geçirip baş ve son kısımları da pilice geçirip, tam ortadan tespit ediniz Şişi yerine takıp, fırını çalıştırınız Piliç fırında dönerken, altına fırına dayanıklı bir kap koyarak akan su ve yağın orda toplanmasını sağlayınız Tavuğunuz 1,5 saat sonra hem pişer, hem de nar gibi kızarır Kızaran pilici, yerinden çıkarıp dışarı alınız Şişten çıkarıp, servis tabağına bütün olarak koyunuz Yanına çeşitli garnitür koyarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.